Voedingsdeskundige

Een voedingsdeskundige is, je raadt het al, deskundig op het gebied van voeding. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over het functioneren van het menselijk lichaam. Ook leerde ik wat voeding kan betekenen voor je gezondheid en hoe voeding je lichaam kan herstellen.

Brede kennis op meerdere vlakken

Als voedingsdeskundige leer je alles over de anatomie en fysiologie van de mens. Dit betekent dat je leert hoe het lichaam van binnen in elkaar steekt. Celleer, weefselleer, botten, spieren, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel, de stofwisseling, de huid en alles wat daarmee te maken heeft komt aan bod. Daarnaast leer je alles over micro- en macronutriënten, dus koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, spoorelementen en andere bioactieve voedingsstoffen die invloed hebben op het functioneren van het lichaam.

Verder wordt er aandacht besteed aan voeding gerelateerde klachten (zoals allergieën en intoleranties, candida, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen) en individuele voedingsbehoeften bij sporters, kinderen, ouderen en zwangere. En ook onderwerpen als supplementen, belangrijke diëten, hygiëne en milieu, voeding en geloof, voedingsinstanties en wetgeving en de reguliere en alternatieve benadering van gezonde voeding worden behandeld.

Kennis die ik graag gericht in wil zetten voor het verbeteren van jouw levensstijl.

Waar kan ik je mee helpen?

Je kunt met veel uiteenlopende klachten bij een voedingsdeskundige terecht. Een voedingsdeskundige analyseert klachten en geeft vervolgens persoonlijk advies op het gebied van voeding en leefstijl.

Zo zorgen we dat je niet alleen anders gaat eten, maar dat ook jouw manier van denken verandert. Samen maken we een concreet plan met realistische doelen, waardoor je echt resultaten boekt.